Obrim Ràdio Ribes i Les Roquetes!

FEMPOBLE/ mayo 22, 2023/ Uncategorized

Obrim Ràdio Ribes i Les Roquetes #MereixemMés

A Sant Pere de Ribes gairebé no disposem de mitjans de comunicació locals públics. L’Ajuntament es va carregar la Ràdio i després El Comú.

A més, Canal Blau gairebé només té continguts locals per als informatius. T’expliquem la història de la ràdio local i la nostra iniciativa per obrir-la!

Ells els tanquen? Nosaltres els obrim!

 
Si el govern els tanca a la ciutadania els estudis de la ràdio… Fem Poble els obrim!
 
És una vergonya que tinguem uns estudis nous de trinca i que per la seva ubicació ideal amb finestrals al centre de la vila són l’enveja de la comarca, tancats per partidisme polític!
 
Fem Poble – En Comú Podem proposem fer una obertura immediata dels estudis per facilitar el seu ús com estudis de gravació de pòdcasts i de debat, a les entitats i a la ciutadania. Tot això, mentre que es debat de manera participativa el model de mitjà local de comunicació popular que necessitem el qual ha de ser adaptat als nous consums i adaptant-los per emetre en streaming, enregistrar pòdcasts i fer d’escola per a joves aprenents.
 
Aquest dimarts a les 20h estrenem el programa amb entrevistes i molt de debat.
 
Estigueu pendents de les nostres xarxes!

La història de la ràdio municipal a Ribes i Les Roquetes

Fem memòria: El 1981 emetia per primera vegada Ràdio Ribes, que amb Cubelles, van ser pionera a la radiodifusió de la comarca del Garraf. Anys més tard, el 1985 aparegué Ràdio Roquetes que va tenir èxit durant un temps aprofitant que el senyal de l’altre no arribava bé a Les Roquetes.

El fet és que, el 2012, l’Ajuntament va cessar les emissions de Ràdio Ribes, per les obres de rehabilitació de la Casa de la Vila on hi havia les instal·lacions, i no van voler traslladar l’emissora temporalment a una altra dependència municipal. És a dir, es volien carregar el mitjà. La prova és que encara que les obres van enllestir a principis de 2018, les emissions no han tornat.

Els estudis compten amb màquinaria nova de trinca sense estrenar i l’excusa era per la concessió, però la veritat és que l’Ajuntament disposava des de 1992 de l’adjudicació provisional d’una emissora de freqüència modulada i des del 2021 ja té una concessió definitiva.

Per què no s’han obert? T’ho direm clarament: Per la manca de cultura democràtica del govern, que no vol donar espai a la ciutadania ni a les entitats del poble per així no córrer el risc de ser criticats o qüestionats públicament.

Compartir esta entrada