15 propostes!

FEMPOBLE/ mayo 16, 2023/ Uncategorized

15 propostes per començar!

TREBALL AL MUNICIPI

Fomentarem el comerç local i la compra de proximitat amb grans eixos comercials pacificats per a vianants. Impulsarem un centre d’iniciatives econòmiques i de suport a l’emprenedoria.

UNA VILA PASSEJABLE

Un municipi més acollidor amb més zones verdes, arbrat i pèrgoles per afavorir l’ombra als carrers perquè s’omplin de vida amb seguretat i benestar. Un espai públic accessible i inclusiu pensat per a tothom.

HABITATGE ASSEQUIBLE

La nostra prioritat és que ningú hagi de marxar del seu poble per culpa dels preus abusius del lloguer. Desenvoluparem un nou Pla d’Habitatge ambiciós per assolir habitatge assequible als dos grans nuclis.

MILLOR MOBILITAT

Cal augmentar la freqüència dels busos interurbans (Garraf, Alt Penedès i Barcelona). Amb aparcaments tancats per bicicletes i patinets, i dissuasius per a cotxes al voltant dels nuclis comercials. Impulsarem l’OAC mòbil per les urbanitzacions i un bus llançadora nocturn entre Ribes i Les Roquetes per a grans esdeveniments (Festa Major, carnavals…) per a garantir la mobilitat pública i segura i fomentar la participació de tot el municipi.

UNA JUBILACIÓ DIGNA

Garantim una vida digna, rica i autònoma a totes les edats amb habitatges tutelats per a gent gran i persones amb diversitat intel·lectual, una residència a Les Roquetes i un carnet amb descomptes per al transport, cultura, la piscina…

CULTURA I OCI

Impulsarem una agenda cultural de municipi àmplia i diversa. Facilitarem la programació d’esdeveniments a entitats i empreses. Obrirem la Casa de la Festa a Ribes i s’estudiarà l’ampliació de la Biblioteca Manuel de Pedrolo. Facilitarem l’accés al lleure als infants vulnerables també jocs de taula per a fomentar el lleure en grup als centres cívics.  Amb biblioteques mòbils amb premsa perquè es desplacin a les urbanitzacions i nuclis allunyats una una vegada a la setmana.

 

EQUIPAMENTS DIGNES

Arreglarem les mancances de les instal·lacions esportives de Ribes i Les Roquetes i recuperarem la gestió directa. Obrirem els estudis de ràdio i els habilitarem per la difusió digital per streaming i la formació audiovisual.

POLICIA DE PROXIMITAT

Amb agents de referència pel veïnatge específics per a Ribes, Les Roquetes i les urbanitzacions. Facilitarem l’estabilitat de la plantilla, avançarem per assolir la mitjana catalana d’efectius i reforçarem la formació en violència masclista.

EDUCACIÓ PÚBLICA

Crearem un centre especialitzat en la Formació Professional. Posarem el lleure educatiu a l’abast de tothom i engegarem els camins escolars segurs. Impulsarem l’ampliació de l’INS Montgròs.

MUNICIPI NET I SOSTENIBLE

Amb un model de recollida d’escombraries remunicipalitzat, sostenible i eficient adaptat a cada barri. Avançarem cap a la gestió directa i propera de serveis municipals com la neteja viària.

SALUT PÚBLICA

Defensarem la recuperació de les urgències nocturnes als CAPs i la millora de Sant Camil. També desenvoluparem un servei de dentista municipal i un servei gratuït de suport psicològic adreçat a joves i persones adultes.

DEMOCRÀCIA
I MEMÒRIA

La ciutadania podrà fer precs i preguntes als plens municipals. Regularem la celebració de consultes populars no referendàries mitjançant la recollida de signatures. Farem un espai de memòria a la fossa comuna de la guerra civil.

CONCILIACIÓ FAMILIAR

Engegarem un servei de canguratge municipal per facilitar l’harmonització de la vida laboral, familiar i personal. També obrirem una segona llar d’infants municipal a Les Roquetes.

ENERGIA VERDA

Amb plaques solars a cada teulada municipal per ser autosuficients i crear Sant Pere de Ribes Energia. Una empresa pública per obtenir i distribuir energia més econòmica, eficient i democràtica mitjançant comunitats energètiques locals.

BENESTAR ANIMAL

Crearem una unitat mòbil de vigilància rural i atenció animal. Deixarem enrere el model obsolet del CAAD per avançar cap a un model d’espais oberts on els animals conviuen entre ells i s’accelera l’adopció.

Compartir esta entrada