Fem Poble demana l’obertura gratuïta de les piscines municipal

FEMPOBLE/ julio 11, 2023/ articles, Uncategorized/ 0 comentarios

Daniel Carabantes ha retret a l’alcaldessa l’incompliment de la seva promesa electoral i demana accions urgents per pal·liar les conseqüències de l’onada de calor. 

Arran de la primera onada de calor de l’estiu, Fem Poble – En Comú Podem ha expressat la seva preocupació per l’increment extrem de les temperatures i per les conseqüències que pugui tenir per a la salut de les persones. En aquest sentit, la formació ha demanat públicament al govern d’Abigail Garrido a Sant Pere de Ribes “l’obertura gratuïta immediata de les piscines municipals, així com mantenir oberts els equipaments públics per habilitar-los com a refugis climàtics, la instal·lació de més espais d’ombra a la via pública i l’avançament de les jornades laborals de les treballadores i treballadors que operen sota l’impacte directe del sòl”. Es tracta d’una sèrie de mesures urgents per intentar pal·liar l’impacte sobre la població de les temperatures extremes. 

 

Per tal de fer pedagogia i posar de manifest els riscos reals de la situació, el portaveu de Fem Poble, Daniel Carabantes, ha recordat que segons un estudi científic recent liderat per l’Institut de Salut Global de Barcelona, es calcula que l’estiu de l’any passat van morir 1.772 persones a Catalunya per culpa de la calor. Per al grup s’ha de tenir present també que les conseqüències de les temperatures extremes també entenen de classes socials, doncs, la calor no afecta igual a qui pot permetre’s tenir aire condicionat a casa o a qui no, o aquí treballa al carrer o a una oficina. Per tant, és obligació de les administracions posar els recursos i les eines suficients per garantir que tothom pot accedir a unes condicions climàtiques saludables. 

PROMESA_PISCINES_01
Clica per veure la publicació original amb les 5 primeres accions que va prometre l'actual alcaldessa

Per altra banda, la iniciativa de Fem Poble no ha sorgit del no-res, el grup municipalista recorda que l’actual alcaldessa va prometre públicament en plena campanya electoral que “l’endemà de les eleccions” obriria les piscines de manera gratuïta i faria que els equipaments públics siguin un refugi climàtic. Daniel Carabantes ha retret al govern el flagrant incompliment de la seva promesa electoral i l’ha recriminat que “Ha passat un mes i mig i aquí l’única mesura que ha aplicat el govern és un augment del 73% del cost en retribucions del seu govern. Serà qüestió de prioritats.”

 

En tot cas, més enllà dels incompliments, les falses promeses i la batalla política, Fem Poble ha insistit a demanarl’aplicació urgent d’aquestes mesures “perquè és una qüestió de salut pública i ens hi juguem molt.”

 

Compartir esta entrada

Dejar un Comentar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Puedes usar estas HTML etiquetas y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*