Primàries a cap de llista 2023

ESCULL QUI ENCAPÇALARÀ LA LLISTA DE FEM POBLE-EN COMÚ PODEM EN 2023

En aquesta pàgina podràs conèixer les dues candidatures a cap de llista per a les eleccions municipals de 2023 i votar per escollir-ne una!

Tens del 11 al 15 de juny per a poder votar!

QUI POT VOTAR?

La nostra organització és una assemblea oberta hi pot participar qualsevol persona que:

  • Comparteixi els nostres valors ecologistes, feministes i el nostre compromís social.
  • Sigui resident a Sant Pere de Ribes o estigui vinculada de manera demostrable al municipi i majors de 16 anys.  

QUAN I COM ES VOTA

Presencialment:  

  • A Les Roquetes: Dissabte 11 de juny d’11 a 13h a l’Ateneu Roquetenc (Av Catalunya nº1)

  • A Ribes: Diumenge 12 de juny d’11 a 13h a la Plaça Marcer

Telemàticament:

Fins dimecres 15 de juny a les 22h.

CONEIX LES DUES CANDIDATURES

DANIEL CARABANTES SEGURA

retratos_codorniu_low-418 (1)

Soc Enginyer Alimentari i Tècnic de Laboratori d’anàlisi. Actualment estic cursant un màster en Seguretat alimentària i gestió de la qualitat. Treballo en el sector del Cava a Sant Sadurní d’Anoia. Participo en l’Ateneu Roquetenc promovent la cultura popular. Com activista i persona compromesa, col·laboro amb els moviments socials antiracistes com UCFR, els ecologistes, com la Plataforma Verda de l’Autòdrom, i enfront dels desnonaments. Vaig ajudar a impulsar Fem Poble per les eleccions municipals de 2015. Vaig ser regidor de Fem Poble entre 2016 i 2019.

Crec que Sant Pere de Ribes necessita un canvi de model de ciutat, on la vida de les persones estigui al centre de totes les polítiques. El nostre municipi necessita polítiques valentes que posin en valor la defensa dels drets socials, de polítiques mediambientals sostenibles i feministes, per tenir un futur amb oportunitats per treballar-hi i viure-hi. L’escenari socioeconòmic que ens ha deixat la pandèmia, les conseqüències actuals de la Guerra a Ucraïna i el capitalisme ferotge, ens mostren que cal repensar les polítiques per sortir més fortes d’aquesta crisi sense perdre drets ni llibertats i sense deixar ningú enrere. Sant Pere de Ribes és un municipi complex, amb una diversitat clara entre els seus pobles, barris i urbanitzacions i hem de treballar per arribar a totes les problemàtiques, vinguin d’on vinguin.

Actualment, hi ha molts projectes i oportunitats sobre la taula, però ens veiem emmanillats com a municipi davant els grans inversors, per no voler plantar cara i pensar més enllà del que podem arribar. No podem treballar sense pensar a llarg termini. I aquest és un dels greus problemes que presenta l’actual Govern, que no té un model de municipì propi. El nostre municipi requereix polítiques públiques destinades a l’habitatge, al comerç local, a la sostenibilitat real, a la cultura, a treball de cures, a la gent gran i la dependència, als recursos bàsics com l’aigua o la gestió de residus, i el que veiem és un poble totalment externalitzat que no cuida de la seva gent. Hem de revertir aquesta situació amb polítiques públiques que recuperin serveis externalitzats, com el SAD, la gestió de l’aigua i dels residus. S’ha de fomentar la cultura popular i no dinamitar qualsevol iniciativa popular que no controli el Govern. Cal plantejar projectes energètics i de sostenibilitat reals, que no ens tallin les ales abans de començar, com es vol fer amb l’externalització de planta de biomassa i la negativa a fer una Comunitat Energètica local. Així com l’aposta ferma pel comerç local i el Mercat de la Sínia i no deixar-los de banda per grans multinacionals.

Hem de treballar de manera col·lectiva amb escolta activa i poder vertebrar un treball comú amb polítiques territorials que van més enllà del nostre municipi, amb poblacions veïnes, amb la vegueria o inclòs amb les companyes del Parlament. Cal plantejar un programa de transformació que indiqui clarament les diferències amb els plantejaments socioliberals, privatitzadors, burocràtics i immòbils de l’actual govern. Necessitem mostrar clarament en què ens diferenciem i com imaginem de diferent el municipi, per arribar a ser l’autèntica alternativa de govern. També hem de posar sobre la taula polítiques de regularització de les persones migrades, des de l’accés a serveis bàsics com la sanitat, fins a l’accés a un habitatge, així com l’empenta per la seva participació social i política.

El nostre municipi requereix polítiques inclusives. Per últim, és necessari incorporar la perspectiva feminista de classe a les nostres polítiques. És a dir, posar la vida al centre. S’ha d’entendre a l’hora de dissenyar polítiques públiques que garanteixin l’accessibilitat universal i que responguin a les necessitats de la vida quotidiana. Fer polítiques que evitin l’exclusió de les persones per raó d’ètnia, gènere, edat, classe social o diversitat funcional, entre d’altres. Es tracta de proposar les nostres polítiques tenint en tot moment present qui es beneficia de què i en quines condicions.

La candidatura s’ha de caracteritzar per la pluralitat, la transparència i la radicalitat democràtica. Hem de mostrar una alternativa política al model externalitzador, covard i poc participatiu amb polítiques valentes i radicals, que siguin clares en un projecte de municipalisme transformador i tenir la capacitat d’influir i aspirar a transformar la societat sent protagonistes. Hem de defensar un model de municipi que tingui a les persones en el centre de les polítiques i això només passa per fer front als grans tenidors d’habitatge, als especuladors del territori amb macroprojectes que no van enlloc, als oligopolis elèctrics, a la privatització de serveis tan bàsics com l’aigua… en definitiva, hem de plantar cara amb la carta més forta possible: la defensa dels serveis públics i dels drets socials.

Cal un rescat social al municipi i que no deixi les persones fora del sistema; que tingui cura de la seva gent i del comerç local; que defensi l’habitatge públic…Hem de fer propostes que sorgeixen de la mà dels moviments socials, de les associacions de comerciants, de les entitats populars, de les petites empreses, de les veïnes, perquè nosaltres hem de garantir que el que succeex i es demana al carrer, s’escolti i es tingui present en tot moment. Perquè hem de recordar d’on venim totes nosaltres i tenir-ho sempre present. I això significarà tenir sempre mil peus al carrer i un a la institució. És per això, que necessitem tot el suport de la classe treballadora per imaginar-nos l’alternativa política de Sant Pere de Ribes per derrocar les polítiques caduques del PSC i la dreta que arriba.

La meva disposició de temps actual és a la tarda entre setmana i els caps de setmana fins al gener de 2023. Un cop passi aquest mes, desconec laboralment què passarà. Així que no puc concretar de cara a la campanya electoral en concret, ni tampoc pel mandat. Però pel meu perfil laboral, segurament tindré disponibles algunes tardes i els caps de setmana.

MANUEL MÉNDEZ GONZÁLEZ

WhatsApp Image 2022-06-10 at 12.25.13 PM (1)

Soc Manuel Méndez González. Vaig néixer a Vilanova i la Geltrú el dos de setembre de 1992. Al cap de cinc anys, vam venir a viure a les Roquetes, on vaig créixer i estudiar a les seves escoles i instituts, L’any 2014 vaig tenir l’oportunitat de viure en Barcelona durant sis mesos. Va ser després quan em vaig traslladar a Cubelles on he viscut durant set anys, pasant un any d’ells a Mallorca. Ara fa quasi un any que he retornat a casa la família, a les Roquetes. La meva formació acadèmica és de nivell de batxillerat i turisme a la Universitat Oberta de Catalunya, essent aquest últim títol no finalitzat. Amb relació a la meva trajectòria laboral, ha sigut durant dotze anys relacionada amb l’hoteleria i restauració a la localitat de Sitges, iniciant l’etapa com a cambrer a l’empresa Matas Arnalot i acabant la meva trajectòria en aquest sector com a Subdirector de Restauració d’esdeveniments i congressos, a l’hotel centre de Congressos Melià Sitges. Alguns d’aquests actes tan importants que he pogut dirigir han sigut el Cercle d’economia, el Cinema fantàstic de Sitges, i d’altres empreses com automobilístiques, esportives, farmacèutiques, turístiques, etc. Actualment, des de fa dos anys durant l’etapa pandèmica, no exerceixo a l’hoteleria, sinó que em dedico al sector de logística de magatzems en venda en línia, a l’empresa Amazon a la seva seu al Prat de Llobregat. Respecte a la meva vinculació amb entitats de la localitat, sempre han sigut de manera independent en el qual he pogut participar eventualment en algun ball popular, barres de festes locals, cavalcades i com a Carnestoltes del Carnaval de les Roquetes durant tres anys, amb les entitats Roquefestes i Que te Veo. Independentment d’això, part de la meva família paterna i materna són veïns del poble i alguns d’aquest es dediquen al comerç local. Per finalitzar, sobre la meva personalitat és d’una persona jove, entusiasta, carismàtica, sociable, decidida i una mica tradicional. Encara que també observadora, perseverant i empàtica. En temes d’oci, m’agrada cuidar el meu cos amb gimnàs, la platja, cinema i em considero una mica friqui. Obertament declarat homosexual, sense por, lluitant contra la violència homofòbica i amb decisió en defensa de les llibertats de gènere i del col·lectiu.

Voldria encapçalar la llista de Fem Poble-En Comú Podem i ser representant al plenari primer de tot, perquè l’obertura de primàries a la ciutadania del poble, és una oportunitat perquè qualsevol d’aquests pugui presentar se i ser escollit democràticament per arribar a millorar la qualitat de vida de la ciutadania de Sant Pere de Ribes – Les Roquetes. A més, és un partit compromès en la visibilitat i els drets pel gènere i igualtat dels col·lectius, lluitant contra tota forma de racisme, de xenofòbia, de masclisme o d’exclusió per identitat o orientació sexual. La diversitat de gèneres i d’idees fan que la societat sigui rica i evolutiva. D’aquesta manera es pot treballar per a un futur on cabem tothom.

Partint de la base que soc una persona jove, del poble i que ha treballat a Barcelona i a Sitges al món del turisme i l’hostaleria, m’agradaria traslladar a tots els veïns, la potencialitat que té la nostra localitat de Sant Pere de Ribes i les Roquetes, que crec que és urgent i prioritari millorar la marca del municipi i aconseguir que el nostre nom sigui reconegut en el mapa nacional i poder crear polítiques que s’arrossegarien. De manera que hem d’aprofitar la bona ubicació que presenta la localitat com a frontera de les dues potencials províncies de Catalunya (Tarragona i Barcelona). Fent de les vies de comunicació terrestre els nostres eixos principals d’entrada de turisme i economia, i així poder utilitzar les sinergies que aporten les localitats i ciutats properes. Dirigint el futur cap a un desenvolupament del nucli diversificat amb capacitats d’implantació de nous sectors econòmics, aprofitant totes les zones industrials i polígons. Fent èmfasi a l’ús de mà d’obra, productes i comerç local i de proximitat. També insistir en la millora de qualitat de vida de tots els veïns i en la conservació i protecció de la cultura i del medi ambient, aportant a la nostra localitat de millores en carrers i serveis bàsics del municipi. Buscant zones i espais d’esbarjo on es puguin reunir entitats i ciutadans augmentant així la visibilitat de la diversitat cultural i social que existeix a la nostra localitat. Donant cabuda a tota mena d’oci, actes i esdeveniments o reunions. A més de mantenir les zones boscoses incrementant la recollida de residus, la protecció d’incendis i l’educació ciutadana respecte a la conservació del medi ambient i el reciclatge, o l’ús de transport públic i energies renovables. Vetllar per un bon servei sanitari i educatiu del municipi. Treballant de manera conjunta i amb els responsables de cada sector per poder desenvolupar activitats de millora i ampliació d’aquests. (urgències als ambulatoris, serveis de salut mental, pediàtrics i especialistes o respectivament, cicles formatius, pfi/pqpi i plans d’ocupació). Disminució de la desigualtat social que ha augmentat a conseqüència de la pandèmia o la guerra a Ucraïna recentment. Incrementant així el nivell d’inflació de l’economia. Promovent habitatges de lloguer assequible, ajudes, formacions, beques o subvencions a persones i entitats vulnerables de la localitat. Finalment s’ha de defensar i protegir els drets humans, i rebutjar qualsevol tipus de delicte d’odi de gènere, identitat o violència animal i feixista. D’aquesta manera estar compromesos en la inclusió de tots els col·lectius de risc.

Com he indicat anteriorment treballo a la logística, essent la meva jornada de 28 h, d’aquesta manera i podria dedicar mitja jornada (de 8-13/14 h) a la dedicació a la precampanya i campanya electoral, i també si fos el cas d’un possible mandat. A aquest horari s’hi ha d’afegir els dos dies lliures de la setmana, que podria exercir jornada/completa. Encara així, el meu horari podria patir alguna variació respecte a algun canvi d’hores, sempre amb preavís.

Suma't a LA CIRCULAR de Fem Poble!

Abans de votar et recomanem inscriure’t al nostre butlletí per així conèixer abans que ningú els resultats de les votacions a més de l’actualitat de l’organització i del municipi.

VOTA ARA PER ESCOLLIR LA CANDIDATURA!*

AVÍS LEGAL*

Conforme el RGPD i la LOPD, tindrem accés a les vostres dades perquè ens les heu cedit amb la finalitat de realitzar la votació. Aquestes dades només s’utilitzaran i es mantindran durant el procés de votació,  per tal de vetllar per les garanties de la mateixa. En cap supòsit està prevista la cessió de les vostres dades a tercers. Qualsevol dubte, aclariment o exercici dels drets d’accés, de rectificació, d’oblit, de limitació i de portabilitat i qualsevol altre que correspongui, es poden exercir amb l’enviament d’un correu a l’adreça rgpd.fempoble@gmail.com. Per conèixer més: https://encomu.fempoble.info/politica-de-privacitat

Si vols conèixer més sobre el reglament establert per presentar candidatures i elaborar el procediment de votació, pots llegir en aquest enllaç el reglament.